Monday, April 29, 2013

Ζωή στην πόλη ή στο χωριό; Σκέψεις και απόψεις

Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσω τις απόψεις διαφόρων ανθρώπων από μία ιντερνετική έρευνα που έκανα, καθώς και τις δικές μου σκέψεις.
Καταρχάς και μόνο θέτοντας αυτή την ερώτηση, καταλαβαίνουμε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από το πρόσφατο σχετικά παρελθόν μέχρι και το σήμερα. Και αυτό γιατί παλαιότερα υπήρχε κυρίως η ζωή στην επαρχία, και σε πολύ μικρότερο ποσοστό η ζωή στην πόλη, καθώς αυτό ήταν προνόμιο των λίγων. Στην συνέχεια η ζωή στην πόλη άρχισε να γίνεται όνειρο για πολλούς καθώς εκεί υπήρχε έντονη κοινωνική ζωή και μεγάλες ευκαιρίες για επαγγελματική  σταδιοδρομία και έτσι πολλοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πόλη. Μέχρι που συγκεντρώθηκαν τόσοι ώστε να ασφυκτιούμε! Είναι αυτό που λέμε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουμε την φέρουσα ικανότητα ενός τόπου… ε εμείς λοιπόν την υπερβήκαμε δημιουργώντας μαζί και πλήθος άλλων προβλημάτων στο περιβάλλον αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Για αυτό λοιπόν άρχισε να δημιουργείται και η ανάγκη της αποκέντρωσης.  Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να φύγουν από το “άστυ” και να γυρίσουν στο χωριό τους για μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή όπως λένε.
Ωστόσο οι απόψεις διίστανται..
Στην πόλη όπως πολλοί λένε υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση, βρίσκεσαι στο κέντρο των πραγμάτων και του παλμού της ζωής καθώς επίσης έχεις απεριόριστες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και διασκέδαση από θέατρα και σινεμά μέχρι τις πιο εναλλακτικές παραστάσεις. Ωστόσο στην πόλη υπάρχει πολλή φασαρία, έλλειψη ασφάλειας και έντονοι ρυθμοί ζωής, πράγμα κουραστικό για πολλούς. Από την άλλη μεριά, στην επαρχία οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ πιο χαλαροί, οι άνθρωποι ζουν μία ήσυχη ζωή, απολαμβάνουν την ηρεμία και την παρέα μεταξύ τους και ζουν σε ένα πιο καθαρό και φιλικό περιβάλλον. Βέβαια οι άνθρωποι στην επαρχία αισθάνονται αποκομμένοι από την πόλη και τα δρώμενα, καθώς στις επαρχίες γίνονται πολύ λιγότερα πράγματα όσον αφορά την ψυχαγωγία και όχι μόνο, απ ‘ότι στην πόλη, ενώ ένα άλλο μειονέκτημα για τους μεγαλύτερους κυρίως, είναι το ότι δε μπορούν να έχουν την ιατρική περίθαλψη που θα ήθελαν. Τέλος κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν καλές συγκοινωνίες στην επαρχία, δεν υπάρχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και δε μπορούν να βρουν εύκολα όλα όσα θέλουν.  
Το περίεργο είναι ότι είναι πολλοί οι άνθρωποι που λένε ότι σίγουρα η ζωή στην επαρχία είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά από ότι η ζωή στην πόλη, παρ ’όλα αυτά όμως συνεχίζουν να ζουν στην πόλη, ενώ συχνά συμβαίνει και το αντίθετο, ωστόσο σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι παλαιότερα. Ο σημαντικότερος παράγοντας επιλογής τόπου διαμονής έχει κυρίως να κάνει με την εύρεση επαγγέλματος και στην συνέχεια με τα υπόλοιπα. Στην εποχή που ζούμε αυτό έχει γίνει δυσεύρετο ακόμα και στην πόλη και σε συνδυασμό με το όλο και αυξανόμενο κόστος ζωής έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην μετεγκατάσταση από την πόλη στο χωριό.
Υπάρχουν πολλά συν κι πλην και στις δύο περιπτώσεις και τελικά καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με τις προτεραιότητες των ανθρώπων και με τον τρόπο με τον οποίο έχουν μεγαλώσει και στην συνέχεια με τις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης.
Για να δούμε κι εμείς που θα καταλήξουμε!

1 comments:

  1. Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.

    ReplyDelete